Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

ΩΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΣΑΠΙΣΕΙ;

ΜΟΛΥΝΘΗΚΕ, ΛΟΙΠΟΝ,  ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ; 

__________Με πολλή μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε από το Διαδίκτυο, ότι ο Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου – δηλ. ο αρμόδιος να ελέγχει τους Δικαστές όλης της Χώρας για πειθαρχικά παραπτώματα- παραπέμπεται για να δικασθή από το αρμόδιο όργανο, κατηγορού-μενος, ότι «παρανόμως και δίχως να είναι ενήμερος ο Άρειος Πάγος προήδρευε για 9 χρόνια του δευτεροβάθμιου αθλητικού δικαστηρίου.  Ο κανονισμός προβλέπει ότι η θητεία του δικαστή της ελληνικής ομοσπονδίας διαρκεί δύο έτη και μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις και εν γνώσει του Αρείου Πάγου μπορεί να ανανεωθεί».
__________Με άλλα λόγια ο αρμόδιος να ελέγχει την νομιμότητα στο Δικαστικό Σώμα συνελήφθη να παρανομεί καταφόρως! Με την συνεργασία των παραγόντων της ΕΠΟ ο κ. Αντιπρόεδρος κατά τρόπον αυθαίρετον ανανέωνε την θητεία του!!!
__________Συγχαίρουμε τον Αξιότιμο Υπουργό της Δικαιοσύνης, διότι ανεκάλυψε το σκάνδαλο και παρέπεμψε τον υπεύθυνο. Παρά ταύτα η σκέψη που κυριαρχεί μέσα μας είναι μία και μόνη.
__________Ό,τι η ηθική σαπίλα κυριαρχεί πλέον στην Ελληνική Κοινωνία!
__________Η πρώτη είδηση ήταν, ότι τα Μέλη της Κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ διορίζουν ασταμάτητα τη γυναίκα τους, τους αδελφούς τους , τους συγγενείς τους και τους «μπράβους» των σε Κυβερνητικές θέσεις με παχυλούς μισθούς.
__________Ύστερα ήλθε η είδηση για τον άλλοτε Υπουργό των Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, ότι αλλοίωσε την Λίστα Lagard, προκειμένου να απαλείψει ονόματα στενών προσώπων του οικογενειακού του περιβάλλοντος.
__________Με αρκετή καθυστέρηση πληροφορηθήκαμε για τις «μαγκιές» του άλλοτε Υπουργού Οικονομικών κ. Γιάνη (προσοχή, όχι Γιάννη) Βαρουφάκη.
__________Τώρα τελευταία μας ήλθε η είδηση, ότι ο νυν Υπουργός των Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει στο Επιτελείο του ως Σύμβουλο κάποιο Κινέζο κύριο, ο οποίος εισπράττει ως μισθό το αστρονομικό ποσόν των 800.000 € ετησίως, δηλαδή 70.000 € περίπου το μήνα!
__________Μια ακόμη πηγή βαθύτατης λύπης μας υπήρξε και η είδηση, ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης άσκησε δίωξη κατά του Προϊσταμένου της εισαγγελίας Εφετών κ. Ισίδωρα Ντογιάκου! Ο κ. Ντογιάκος φέρεται σαν να εξεστόμισε ύβριστικούς χαρακτηρισμούς κατά της Κυρίας Προέδρου του Αρείου Πάγου! (Βλ. ΤΟ ΠΑΡΟΝ, 21.02.2016, σελ.1 καί 2) 
___________Ας έλθουμε τώρα σέ ένα άλλο σοβαρό σκάνδαλο. Η είδηση έλαβε μεγάλη δημοσιότητα. Και Εφημερίδες και η Τηλεόραση αασχολήθησαν και την εσχολίασαν. Εμείς προσωπικά δεν την πιστεύουμε, Αλλά και κάποια διάψευση, που μας απεστάλη, δεν μας ικανοποίησε. Με κάθε επιφύλαξη, λοιπόν, γράφουμε τά παρακάτω.
_________Πως να σχολιάσουμε την συγκλονιστική -επαναλαμ- βάνουμε,  εάν βέβαια αληθεύει, είδηση, ότι κάποιος κ. Βόλτερ Μόργκιαν, Υπουργός Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, δηλ. στη Γερμανία, με επιστολή του «εκλιπαρούσε τον τότε Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Αντώνη Σαμαρά για να του «παραδώσει» ένα Κατάλογο με ονόματα Ελλήνων φοροφυγάδων, πού είχαν καταθέσεις στο Εξωτερικό, αλλ' ο κ. Σαμαράς   αρνείτο να παραλάβει το πολύτιμο αυτό στοιχείο;  Γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, ότι  ο κ. Σαμαράς είναι ένας ακέραιος άνθρωπος!  Αλλά στην εποχή μας όλα απαιτούν απόδειξη. Ο Πρόξενος της Ελλάδος στό Ντύσσελντορφ κ. Νικόλαος Πλεξίδας, σε επιστολή του, με ημερομηνία 19.11.2012 αναφέρει: 
«Στη συνέχεια τηλεφωνικών οδηγιών, που έλαβα από το γραφείο του Αντώνη Σαμαρά  απέρριψα ευγενικά πρός τον Υπουργό Οίκονομικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλάις κ. Dr. Walter-Borjans τήν πρότασή του για ενδεχόμενη συνεργασία στο γνωστό θέμα» (Βλ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 20.02.2016, σελ. 11). Έτσι η λίστα Borjans ποτέ δεν έφθασε στα χέρια του τότε Πρωθυπουργού!
________Το ερώτημα που ανακύπτει είναι: Μήπως ο κ. Borjans έχει δίκαιο;  Δυστυχώς από τήν ώρα που έχει πλέον αποδειχθή, ότι στενός Συνεργάτης του Πρωθυπουργού κ. Σαμαρά  είχε ένα χρηματικό ποσόν της τάξεως των 5.000.000 € περίπου σε τραπεζικό λογαριασμό του Εξωτερικού, χωρίς τα χρήματα του να είναι νόμιμα, τα πράγματα πλέον πολύ σκοτεινιάζουν! Ο εν λόγω Συνεργάτης αποδέχθηκε την κατηγορία καί, για να νομιμοποιηθή, έσπευσε να καταθέσει τό υπέρογκο ποσόν των 3.100.000 € ώς φορολογία. Έτσι, λοιπόν, θα το επαναλάβουμε:  Μα τίποτε δεν έμεινε όρθιο σ' αυτό τόν τόπο. Όλοι και όλα έχουν μολυνθή; 
________Τα συμπεράσματα δικά σας! 

****************
__________Αδέλφια μου,
__________Αφού η ηθική σαπίλα έφθασε μέχρι τα έδρανα του Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, τότε χωρίς δισταγμό μπορούμε να πούμε, ότι η Ελλάδα έχει σαπίσει πλέον!  Η Ελληνική Κοινωνία, καθώς φαίνεται, βαδίζει ολοταχώς πλέον προς την αποσύνθεση! Για την ηθική κατρακύλα της Χώρας μας ευθύνονται όλα τα πολιτικά σχήματα και κόμματα!  Και βέβαια το κερασάκι στην τούρτα της σαπίλας ήλθε με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
__________Είναι καιρός οι Έλληνες, οι νεώτερες γενιές, να ξαναγυρί- σουν στην Μητέρα Εκκλησία, όπου διδάσκεται ο ηθικός Νόμος του Ευαγγελίου. Εάν δεν γίνη αυτό, τότε η Χώρα θα αυτοκαταστραφεί από την ανηθικότητα, από την ψυχική και κοινωνική σαπίλα! 
          «Κύριε, σώσον τους ευσεβείς»!

Αίγιον,  22 φΕΒΡΡΟΥΑΡΊΟΥ 2016

+ Ο Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος

ΚΑΙ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ


ΠΗΓΗ: stivpol04@gmail.com

**** Και ο Αλαφούζος δεν πήρε χαμπάρι ; ή …. Μήπως είχε πάρει ; (DJJS)
Πειθαρχικός έλεγχος διατάχθηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο, κατά του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, Νίκου Λεοντή, καθώς κατηγορείται ότι παρανόμως και δίχως να είναι ενήμερος ο Άρειος Πάγος προήδρευε για 9 χρόνια του δευτεροβάθμιου αθλητικού δικαστηρίου. Ο κανονισμός προβλέπει ότι η θητεία του δικαστή της ελληνικής ομοσπονδίας διαρκεί δύο έτη και μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις και εν γνώσει του Αρείου Πάγου μπορεί να ανανεωθεί.
Συγκεκριμένα, ο Νίκος Λεοντής -που επί των ημερών του το ποδοσφαιρικό στερέωμα κλυδωνιζόταν από το σκάνδαλο «Koriopolis» με τους στημένους αγώνες- φερόταν να ανανεώνει μονομερώς και παρανόμως τη σύμβασή του με την ΕΠΟ, κάτι που αποτελούσε κοινό τους μυστικό.
Ως εκ τούτου, εντύπωση προκαλεί η εμμονή της ΕΠΟ στη διατήρηση του κ. Λεοντή στη συγκεκριμένη θέση. Ποιος ο λόγος της παράνομης διατήρησής του στο συγκεκριμένο αξίωμα;
Η υπόθεση έχει παραπεμφθεί στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Συμβουλίου της Επικρατείας, αφού λόγω της ιδιότητάς του δεν γίνεται να εξεταστεί από τον Άρειο Πάγο.
Το ερώτημα που προκύπτει είναι πως γίνεται ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου που είναι επικεφαλής των Επιθεωρητών του Αρείου Πάγου -δηλαδή υπεύθυνος για τους πειθαρχικούς ελέγχους- να ασκεί τα καθήκοντά του, ελέγχοντας δικαστές για πειθαρχικά παραπτώματα, τη στιγμή που και ο ίδιος είναι ελεγχόμενος για κάτι τόσο σοβαρό.